Tuesday, June 16, 2009

SAIGON KICK










BUKAN nama band rock orang putih tu, tapi baru-baru ini aku bersama teman-teman satu department dari seluruh Malaysia ditaja company ke Ho Chi Minh, Vietnam yang dulunya dikenali dengan nama Saigon.

Walaupun sudah ditukar nama ke Ho Chi Minh sejak lebih 30 tahun, tetapi ramai penduduknya masih memanggil Ho Chi Minh dengan Saigon.

Macam Teluk Intan dengan Teluk Anson. Alor Setar dengan Alor Star. Tapi orang Kedah tetap panggil Aloq Staq jugak.

Entah kenapa, teman-teman lain yang tak dapat pegi ada yang dengki satu macam.

Tak adil la korang je pegi...

Wei...aku pun buat keja jugak...

Kalau aku la dapat offer macam ni, aku tak pergi sebab aku rasa macam tak fair...

Hmmm...biasa la tipikal Melayu. Lantak koranglah.

Apa-apapun, Vietnam mahallah, kecuali beg.

8 comments:

eddie dewanaga said...

sikit je bro gambar2 tu... anyway, gambar topi vietnam tu, nice angle beb!!

deaf_angel said...

adey..aku ingat Saigon Kick band rock.

lawa gambo2.

N a d i a said...

saya mmg sgt dengki sbb saya kena tinggal..huwaaaaa...

SkiD said...

Laa....ingat nak cerita pasal band rock Saigon kick..anyway nice picture....

Yatt said...

Hahaha...sori kengkawan. Ini bukan cerita pasal Saigon Kick. Anyway, tq. Kepada yg kena tinggal tu, xpa, next time kita pegi sendiri, k..

:-)

mizmaleya said...

haha, sapa yang dengki kena tinggal ni sebenarnya? haha. btw gambau lu makin baguslah giant. :)

...$weE+ 666... said...

giler kan sana? scooters rules the road kan? hehehe...

Yatt said...

Malia,
Tqvm. Tu camera compact tu...heheh.

Zizie,
Memang pun. Motor merata-rata & tak henti2 tekan hon.